Prémiový extra panenský olivový olej Centenarium Premium 350 ml v designové láhvi ze španělské farmy Nobleza del Sur
Kód: 1088Související produkty
Detailní popis produktu
Centenarium Premium 350 ml je prémiový olivový olej zabalený do krásné designové láhve s motivy květů, které rostou v olivových hájích Nobleza del Sur. Tato španělská rodinná farma vsadila na špičkovou kvalitu olivového oleje v kombinaci s elegantním balením. Díky tomu tento extra panenský olivový olej můžete použít jako luxusní dárek, který je plný zdraví.
K čemu v kuchyni Centenarium Premium použít?
Centenarium Premium je jednodruhový extra panenský olivový olej odrůdy Picual, která je ve Španělsku velmi oblíbená. Má výraznější chuť než jemnější Arbequina a má všestranné využití v kuchyni. Ideálně se hodí k dochucení bílého a červeného masa, těstovin nebo pizzy. Můžete také použít k doladění omáček, krémových polévek nebo grilovaných ryb. Když si tento olivový olej dáte do misky a budete do něj namáčet bílou bagetu nebo kváskový chleba, zcela vám nahradí máslo. V kombinaci s polotvrdým nebo tvrdým sýrem a jamónem je to skvělá večeře. V našich zeměpisných šířkách se olivový olej s dezerty zpravidla nepoužívá, ale na jihu je tomu jinak. Zkuste zakápnout Centenariem čokoládový dortík, budete překvapeni novými chutěmi.
Výroba prémiového olivového oleje v Nobleza del Sur
Ve světě prémiových olivových olejů panuje tvrdá konkurence a většina výrobců kombinuje tradiční zvyklosti s nejmodernějšími technologiemi. Podobně je tomu i u Nobleza del Sur. Tradice této farmy je opravdu dlouhá a současná majitelka, paní Lola Peñuelas-Sagra je dvanáctou generací. Její praprapředek farmu získal v roce 1640! Jenom tradice a zkušenosti nestačí, potřeba je také moderní technologie a přísné dodržování technologických postupů při zpracování oliv.
Prémiové olivové oleje se vyrábí z oliv sklizených v říjnu. Ty obsahují výrazně méně oleje, než olivy sklizené v listopadu nebo v prosinci. Jsou ovšem správně vyzrálé, mají nejlepší chuť a nejvíce zdraví prospěšných látek. Sklizené olivy se zpracují do několika hodin. Před tím se zbaví větviček, listí a jiných nečistot. Vytřídí se také poškozené olivy. Olivový olej se vyrábí za studena mechanickým lisováním. Důkazem dodržování těchto přísných postupů je velmi nízká acidita.
Více o výrobě si můžete přečíst v našem článku „Výroba olivového oleje“.
Medaile a ocenění Nobleza del Sur
Úspěchy na mezinárodních soutěžích jsou důležitou referencí pro každého výrobce prémiového olivového oleje. Nobleza del Sur je v tomto směru velmi úspěšná. Každoročně získává ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích jako je NYIOOC v New Yorku nebo Olive Japan. Flos Olei, respektovaný průvodce světem olivových olejů, vybírá 500 nejlepších olivových olejů světa. Právě tento průvodce hodnotí Noblezu del Sur 99 body ze 100, což ji řadí do první světové pětadvacítky.
Více o úspěších a samotné farmě se dozvíte v sekci Rodinné farmy > Nobleza del Sur.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | NOBLEZA DEL SUR |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | Aceites Castellar S.L. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | střední |
Objem: | 350 ml |
Země původu: | Španělsko |
Region: | Andalusie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Picual |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Acidita: | 0,12 % |
Polyfenoly: | 520 mg/kg |
Aroma: | středně ovocné |
Chuť: | krémová, výraznější olivová chuť, vyšší pikantnost |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3404 kJ/828 kcal, Tuky 92g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Představení Nobleza del Sur
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nobelza del Sur je rodinná olivová farma ze španělské Andalusie. Farmu řídí paní Lola Peñuelas Sagra, která kromě špičkové kvality olivového oleje sází i na eleganci designu lahví. Nobleza del Sur patří k nejlepším světovým výrobcům prémiového olivového oleje a v průvodci Flos Olei má hodnocení 99 bodů ze 100. Značka pravidelně sbírá medaile i na mezinárodních soutěžích.
Rodina vyrábí olivový olej již 12 generací od 17. století. Olivové háje rostou ve třech lokalitách v regionu Jaén. Hlavními odrůdami je Arbequina, která má jemnější chuť a výraznější Picual. Ten se prodává pod označení Centenarium. Tyto dvě odrůdy můžete koupit ve čtyřech různých velikostech lahví, přičemž každá má svůj originální design. Pokud chcete použít olivový olej jako dárek, tak dárkové kazety Nobleza del Sur vás jistě zaujmou. Jemná elegance a luxusní provedení zcela jistě potěší každou ženu.
Nobleza del Sur myslí i na děti. Jeden z olejů je speciálně vyladěný pro dětské chuťové pohárky a obal pro dětské oči.
Jsme si vědomi, že cena prémiových olivových olejů není nízká a řada našich zákazníků si je hýčká a šetří pro výjimečné příležitosti. Proto jsme do nabídky zařadili i cenově dostupnější Nobleza del Sur Family Reserva. Tento olej pochází z listopadové sklizně, kdy olivy dávají více oleje a cena je díky tomu nižší. Nobleza del Sur je zárukou, že i tento olivový olej je špičkové kvality.