OLIVOVÝ BLOG, Strana 16

Špagety aglio olio e peperoncino jednoduše a rychle

Pokud hledáte recept na rychlé a jednoduché jídlo, tak špagety aglio olio e peperoncino jsou tou nejlepší volbou. Podle našeho receptu rychle a snadno připravíte toto chutné jídlo. Uvařte špagety do stavu al dente v osolené vodě. Nakrájejte na tenké plátky 4 až 6 stroužků česneku a jemně nakrájejte chilli papričku. Na kvalitním olivovém oleji, doporučujeme italský Caravaggio z farmy Frantoio Tini, lehce osmažte česnek a chilli (česnek nesmí ztmavnout). Uvařené špagety nechte odkapat...

Jednoduchý recept na špagety Carbonara

Špagety Carbonara patří k nejoblíbenějším italským jídlům a jejich příprava není nijak složitá. Náš recept vás provede krok za krokem přípravou tohoto jednoduchého, ale skvělého jídla. Špagety vařte v osolené vodě, ve velkém hrnci. Špagety musí být „al dente“. Pancettu nakrájejte na malé kostičky nebo proužky. Oloupejte česnek a lehce stroužky rozdrťte, ale nesmí se rozpadnout. Rozmíchejte v misce vejce – 1 celé vajíčko + 1 žloutek na jednu porci. Do vajíček vmíchejte jemně ...

Prémiový olivový olej až k vašim dveřím

Milí přátelé prémiového olivového oleje, asi nikoho z nás před měsícem nenapadlo, že se postupně zastaví frmol skoro na celé planetě. Ukázalo se, že malý neviditelný virus dokáže být velmi zákeřný a nebezpečný. Dokáže zastavit cestování, uzemnit letadla a nás všechny uvěznit doma. Nicméně, naše firma i přes všechna omezení stále funguje a prémiových olivových olejů Chiavalon máme na skladě dostatek. Všechny druhy jsme pro vás naskladnili ihned po sklizni, ještě před propuknutím pandemie. ...

Doprava PPL a zlevnění poštovného u menších objednávek

Milí přátelé prémiového olivového oleje, minule jsme Vám slíbili novinky v doručovacích službách, a tak s potěšením hlásím, že máme splněno:-) Od včerejšího dne si můžete vybrat, jestli zásilku z našeho e-shopu chcete doručit Českou poštou nebo nově prostřednictvím PPL. Díky našemu novému logistickému partnerovi se nám podařilo snížit cenu poštovného u menších zásilek a nově tedy zaplatíte za poštovné pouze 99 Kč. Částka je stejná jak pro Českou poštu, tak pro PPL. Samozřejmě i n...

Doprava zdarma a platba kartou

Milí přátelé prémiového olivového oleje, přinášíme vám pár informací, co je u nás nového, co připravujeme a na co se můžete v nejbližších dnech těšit. Náš web www.olivum.cz se klube již druhý měsíc na svět a postupně dostáváme skvělé olivové oleje Chiavalon mezi první zákazníky. Těší nás vaše pozitivní reakce po prvním ochutnání. Při rozhovorech s vámi, zákazníky, jsme ale zaslechli i postesk nad drahým dopravným. Proto jsme se rozhodli vyzkoušet novou službu DOPRAVA ZDARMA. Když nako...

Výroba olivového oleje

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí a olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně kardiovaskulárních nemocí. Trocha historie pěstování olivovníků Olivovníky se začaly pěstovat 6 000 let př. n.l. na Středním východě. Díky Féničanům, kteří byli skvělí námořníci a obchodníci, se rozšířily po celém Středomoří. Olivovník byl...

Flos Olei Tour 2020

Jedenkrát ročně se milovníci špičkového olivového oleje potkávají na akci Flos Olei Tour. Tentokrát se Flos Olei Tour uskutečnila v sobotu 7.12.2019 v exkluzivních prostorách hotelu Westin Excelsior v Římě. Návštěvníci mohli ochutnat olivový olej od asi stovky nejlepších výrobců. Samozřejmě nechyběli zástupci domovské Itálie a silně bylo zastoupeno i Španělsko. Netradiční olejové destinace byly prezentovány vzorky z Kalifornie. Několik šéfkuchařů připravovalo pamlsky, které b...

Vliv olivového oleje na zdraví

Homér jej označoval za tekuté zlato a nutno podotknout, že se jistě nepletl, ačkoliv neměl k dispozici dnešní vědecké studie. Olivový olej je vynikajícím doplňkem pro středoevropskou kuchyni, která je díky němu o poznání zdravější. Jak spolu souvisí extra panenský olivový olej a zdraví? V čem všem nám vlastně může pomoci? Výčet pozitiv pro vaše zdraví je poměrně široký.  Pravidelné užívání olivového oleje je dobrou prevencí proti civilizačním onemocněním, jde o surovinu, která se ...

Výstava nejlepších olivových olejů světa v Římě

Pokud patříte k milovníkům špičkového olivového oleje, neměla by vaší pozornosti ujít akce Flos Olei Tour, která se koná 7.12.2019 v Římě. Flos Olei je prestižní italský průvodce, který do svého katalogu zařazuje nejlepší olivového oleje světa. Je to taková obdoba legendárního Michelinského průvodce, kde se dozvíte, kdo aktuálně patří ke světové špičce. Katalog Flos Olei je aktualizován a vydáván jedenkrát ročně. Extra panenské olivové oleje z tohoto prestižního průvodce můžete pr...

Olivový olej aneb jeho druhy, výběr, ochutnávání, historie, sklizeň a výroba

Olivový olej provází lidstvo po tisíciletí a posledních dvacet let zdomácněl i v naší kuchyni. Olivový olej je potravina, která má velmi pozitivní vliv na lidský organismus, ale je také opředena řadou mýtů a nesmyslů. Také byla po tisíciletí předmětem obchodních spekulací a podvodných praktik. Pojďme se tedy spolu podívat podrobněji na tuto báječnou surovinu. Přehled témat tohoto článku, aneb klikněte na to, co vás zajímá:-)   Druhy olivových olejů – Extra panenský, Panenský, Pomac...

Sklizeň oliv 2019 u Chiavalonu skončila

Je pondělí 28.10.2019 a na farmě Chiavalon končí sklizeň oliv 2019. Sklizeň začala 5. října a všichni, včetně brigádníků, pracovali 12 hodin denně. Jediné volné dny byly neděle, které sloužily k odpočinku a jako rezerva v případě přerušení sklizně deštěm. Podle Tediho Chiavalona byla letošní sklizeň úspěšná a vše probíhalo podle plánu, protože ani jeden den nepršelo. V hájích Chiavalonu se zásadně sklízí olivy ručně, pomocí ručních vibračních třesaček. Olivy jsou ještě ten samý de...

Sklizeň 2019 právě vrcholí

V olivových hájích Chiavalonu, na chorvatské Istrii, právě vrcholí sklizeň oliv. Celá početná rodina včetně řady přátel a najatých pomocníků zahájila sklizeň v sobotu 5. října. Pracovní směna začíná v 7 hodin ráno a zpravidla končí okolo 18 hodiny. Sklizeň musí být co nejrychlejší, a tak se pracuje šest dní v týdnu a neděle slouží k odpočinku. Pokud by se sklizeň musela kvůli dešti přerušit, tak neděle slouží jako náhradní den, aby nedocházelo ke skluzu. Sklizeň se provádí zásadně ručně za pomoc...