KYKLOPAS
Nejprodávanější
Značky

Balzám z olivového oleje, včelího vosku a extraktu z heřmánku. Tato přírodní směs je vhodná na suchou a citlivou pokožku, na odřený nos při rýmě, na opary nebo jej zkuste...

Balzám z včelího vosku a olivového oleje doplněný o esenciální levandulový olej je skvělý k ošetření suché pokožky, která může vést k podráždění a svědění. Můžete...
Kyklopas je rodinná farma, která svoji lásku k přírodě a olivovníkům začala přetvářet v tekuté zlato již před mnoha generacemi. Argyris Kelidis vyrůstal mezi olivovníky a již od malička vnímal krásu a mocnou energii těchto ušlechtilých stromů. Po boku svých rodičů tak získal cenné znalosti o jejich pěstování i o zpracování oliv, ale teprve až se svojí ženou Niki Kelidou v roce 1982 vybudoval vlastní mlýn v Makri, v jednom z nejstarších olivových hájů ve Středomoří, hned vedle Homerovy jeskyně a starověké cesty Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem. Dnes rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a 2000 olivovníků produkujících BIO olivový olej. Extra panenský olivový olej Kyklopas patří mezi nejvíce oceňované olivové oleje v Řecku.
I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.
Výrobu prvotřídního vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje považuje rodina Kelidis za své životní poslání. Jejich cílem je nadchnout každého, kdo olivový olej ochutná, katapultovat chuť i vůni jídla na nebeskou úroveň a zároveň využít všechny zdravotní benefity, které tekuté zlato nabízí.
Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.