KYKLOPAS

Nejprodávanější

1 položek celkem
Řecký prémiový extra panenský olivový olej Kyklopas Ages 500 ml
Novinka
849 Kč

AGES je extra panenský olivový olej získaný z nejstaršího olivového háje v Evropě. Olivový háj v Makri produkuje tento delikátní a svěží extra panenský olivový...

Kód: 2018

Prémiový řecký olivový olej Kyklopas

Kyklopas je rodinná farma, která svoji lásku k přírodě a olivovníkům začala přetvářet v tekuté zlato již před mnoha generacemi. Argyris Kelidis vyrůstal mezi olivovníky a již od malička vnímal krásu a mocnou energii těchto ušlechtilých stromů. Po boku svých rodičů tak získal cenné znalosti o jejich pěstování i o zpracování oliv, ale teprve až se svojí ženou Niki Kelidou v roce 1982 vybudoval vlastní mlýn v Makri, v jednom z nejstarších olivových hájů ve Středomoří, hned vedle Homerovy jeskyně a starověké cesty Via Egnatia, která spojuje evropské Turecko s Římem. Dnes rodina Kelidis obhospodařuje více než 12 000 olivovníků a 2000 olivovníků produkujících BIO olivový olej. Extra panenský olivový olej Kyklopas patří mezi nejvíce oceňované olivové oleje v Řecku.

Rodiky Kelidis vyrábějící olivový olej Kyklopas

I když rodina Kelidis vyrábí olivový olej již po generace, v současné době nepoužívá „tradiční“ způsob výroby, ale přizpůsobili se novým trendům a respektují nejen životní prostředí, ale přistupují k výrobě olivového oleje s použitím nejnovějších technologií, filtrace i způsobů skladování. Olivy jsou sbírány pomocí ručních třesaček a ještě ten den převezeny do mlýna k lisování. Po vylisování při méně než 25 ℃ a filtraci je olivový olej uložen v nerezových tancích na studeném místě, kde pak už jen čeká na nalahvování na základě objednávky.

Olivové háje rodiny Kelidis vyrábějící olivový olej KyklopasOlivové háje rodiny Kelidis vyrábějící olivový olej Kyklopas

Výrobu prvotřídního vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje považuje rodina Kelidis za své životní poslání. Jejich cílem je nadchnout každého, kdo olivový olej ochutná, katapultovat chuť i vůni jídla na nebeskou úroveň a zároveň využít všechny zdravotní benefity, které tekuté zlato nabízí.

Technologie výroby olivového oleje KyklopasKontrola teploty při výrobě olivového oleje Kyklopas

Díky plné kontrole nad každou jednotlivou fází výrobního procesu – od kultivace olivového háje, přes extrakci olivového oleje ve vlastním mlýně až po stáčení oleje ve vlastních prostorách – rodina Kelidis zaručuje prémiovou kvalitu extra panenského olivového oleje KYKLOPAS. Právě díky skvělé kvalitě olivového oleje a mnoha oceněním na světových soutěžích se rodině Kelidis podařilo zařadit region Makri na světovou mapu odvětví olivového oleje.

Dagmar :-)

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení