Detailní popis produktu
BIO extra panenský olivový olej Chiavalon Organic pochází z certifikované ekologické produkce rodinné farmy Chiavalon na chorvatské Istrii. Jedná se o biopotravinu špičkové kvality s vysokým podílem polyfenolů.
Chutě a vůně Chiavalon Organic
Tento olivový olej má intenzivní a elegantní vůni, ve které ucítíte divokou čekanku, čerstvě posekanou zelenou trávu, rajčata, zelené jablko, bohaté balzamikové tóny máty, rozmarýnu, šalvěje a mandlí. Zaujalo vás kolik může mít jeden olivový olej chutí a vůní? Jak se testuje olivový olej a jak se vzdělávají someliéři olivového oleje, se dozvíte v našem článku "Olive Oil MASTERCLASS … aneb cestujeme za vzděláním". Díky poměrně vysokému podílu polyfenolů je chuť výrazná až pikantní. Ideální pro milovníky chuťově silných olivových olejů.
Párování Chiavalon Organic s jídlem
BIO extra panenský olivový olej Chiavalon ORGANIC má intenzivní chuť a je vhodný především pro dochucení chuťově výraznějších ryb jako je losos, tuňák v grilované či restované úpravě. Intenzivní chuť a BIO kvalita se skvěle hodí na míchané zeleninové saláty, sýry, vepřové i hovězí maso, luštěniny, houbové nebo výraznější krémové polévky jako je dýňová polévka. Nesmíme samozřejmě vynechat italskou klasiku jako jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou, italské risotto nebo oblíbené lasagne.
U nás je neobvyklé spojovat olivový olej a dezerty, ale ORGANIC je vynikající v kombinaci s čokoládovým dortem, vanilkovou zmrzlinou nebo grilovaným banánem. Pokud chcete na zkoušku ochutnat tento BIO olivový olej objednejte si toto testovací balení, standardní balení má velikost 250 ml a 500 ml. Chiavalon Organic můžete použít i jako netradiční elegantní dárek. Podívejte se na naše dárková balení, jistě potěší každého milovníka zdravého životního stylu a gurmána. Nezapomínejte, že když darujete olivový olej, darujete zdraví.


O prémiových olivových olejích Chiavalon
Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii. Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.


Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Na území dnešního Chorvatska se olivový olej vyrábí po tisíciletí. Je ovšem zajímavé, že nejlepší chorvatské olivové oleje se vyrábí na Istrii. Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z New York International Olive Oil Competition (USA), Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.