Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Výrazný extra panenský olivový olej na maso a steaky Chiavalon ATILIO

Kód: 56/100/2019 56/250/2019 56/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
159 Kč 325 Kč 595 Kč od 159 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
27.10.2020 27.10.2020 27.10.2020 Zvolte variantu

Atilio je chuťově nejvýraznějším extra panenským olivovým olejem od Chiavalonu. Pikantní chuť s tóny černého pepře a mandlí se skvěle hodí na přípravu masa a hlavně steaků.

  • Nejvýraznější olivový olej se silnou chutí
  • V hořkosti a pikantnosti vystupuje chuť černého pepře a mandlí
  • Bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty

 Medaile a nejvyšší ocenění pravidelně sbírá Chiavalon na mezinárodních soutěžích

  • Jeden z nejlepších olivových olejů světa (podle mezinárodního průvodce Flos Olei)
  • Prémiová kvalita z říjnové sklizně oliv
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí z listopadu a prosince
  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně utkávají o prvenství v mezinárodních soutěžích
  • Acidita 0,18% / Polyfenoly 635 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chiavalon ATILIO je kupáž olivových olejů, která je speciálně vyladěná pro přípravu steaků.

Chutě a vůně Chiavalon Atilio

Chiavalon ATILIO je extra panenský olivový olej zlato zelené barvy se silnou chutí, hořkostí a štiplavostí u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí. Silnou chuť dokresluje i bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty.

Párování Chiavalon Ex Albis s jídlem

Extra panenský olivový olej Chiavalon ATILIO vyniká silnou chutí a je ideálním doplňkem pro všechny druhy bílých a červených mas nebo zvěřiny. Neměl by chybět v žádné kuchyni milovníků steaků, protože v tomto spojení Chiavalon ATILIO opravdu vyniká. V jižních zemích se olivový olej používá i v kombinaci s dezerty a Chiavalon ATILIO je skvělou volbou, především v kombinaci s čokoládovým dortem.

Chiavalon Atilio vyniká především v kombinaci s masem a steaky

O prémiových olivových olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii.

Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.

Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonunejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.

Sandi Chiavalon a Tedi Chiavalon

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Zlaté medaile pravidelně sbírají olivové oleje Chiavalon na prestižních mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.

Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 100 ml, 250 ml, 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Carbonazza a istrijská Bianchera
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,18%
Polyfenoly: 635 mg/kg
Aroma: bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty
Chuť: silná chuť, hořkost a štiplavost u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí

Příběh Chiavalon

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.