Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Výrazný extra panenský olivový olej na maso a steaky Chiavalon ATILIO

Kód: 56/100/2019 56/250/2019 56/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
159 Kč 325 Kč 595 Kč od 159 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
5.8.2020 5.8.2020 5.8.2020 Zvolte variantu
  • Nejvýraznější olivový olej se silnou chutí
  • V hořkosti a štiplavosti vystupuje chuť černého pepře a mandlí
  • Bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty

 

  • Jeden z nejlepších olivových olejů světa (podle mezinárodního průvodce Flos Olei)
  • Prémiová kvalita z říjnové sklizně oliv
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí z listopadu a prosince
  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně utkávají o prvenství v mezinárodních soutěžích
  • Chiavalon v nich pravidelně sklízí zlaté medaile
  • Acidita 0,18% / Polyfenoly 635 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Silná chuť vyladěná na steaky a maso

Extra panenský olivový olej Chiavalon ATILIO vyniká silnou chutí a je ideálním doplňkem pro všechny druhy bílých a červených mas. Neměl by chybět v žádné kuchyni milovníků steaků, protože v tomto spojení Chiavalon ATILIO opravdu vyniká. V jižních zemích se olivový olej používá i v kombinaci s dezerty a Chiavalon ATILIO je skvělou volbou, především v kombinaci s čokoládovým dortem.

Chiavalon ATILIO je extra panenský olivový olej zlato zelené barvy se silnou chutí, hořkostí a štiplavostí u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí. Silnou chuť dokresluje i bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty.

Základní informace o olivovém oleji ATILIO

  • Místo výroby: Vodnjan
  • Odrůda oliv: Carbonazza a istrijská Bianchera
  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
  • Metoda zpracování: ihned po sklizni
  • Teplota zpracování: max. 24 ° C
  • Období sklizně: říjen

Chiavalon Atilio

O olejích Chiavalon

Chiavalon je rodinná farma z chorvatské Istrie, která se specializuje na výrobu špičkového olivového oleje. Ve své nabídce má Chiavalon pět druhů olejů, které jsou chuťově vyvážené k velké škále pokrmů. Vynikající kvalitu olivových olejů Chiavalon potvrzují četné úspěchy na prestižních světových soutěžích, kde získává ta nejvyšší ocenění.
Gurmetský magazín Der Feinschmeker pravidelně zařazuje Chiavalon mezi nejlepší producenty olivového oleje na německém a rakouském trhu. Prestižní mezinárodní průvodce Flos Olei jej označuje za jeden z nejlepších olivových olejů světa.

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

 

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménsku, Řecku, Švýcarsku, Itálii:

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 100 ml, 250 ml, 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Carbonazza a istrijská Bianchera
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,18%
Polyfenoly: 635 mg/kg
Aroma: bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty
Chuť: silná chuť, hořkost a štiplavost u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.