Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Balzamikové perly FULL MOON – Gran Reserva 12 let

Kód: 80/60 80/200 Zvolte variantu
Tip
Značka: Full Moon
349 Kč 959 Kč od 349 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
5.8.2020 5.8.2020 Zvolte variantu

 

  • Ozdobte své pokrmy 12letým balzamikovým octem, který po zkousnutí exploduje v ústech
  • Intenzivní chuť prémiového balsamica Full Moon ve formě kaviárových perel
  • Molekulární gastronomie a fine dining pro milovníky delikates
  • Díky zrání v dubovém sudu voní po rozinkách a karamelu, má tmavě mahagonovou barvu
  • Perfektně dochutí kachní a telecí maso, zvěřinu, ryby, mořské plody, zeleninové saláty
  • Můžete jej kombinovat s olivovými perlami Full Moon
  • Perly obalené želatinou z mořských řas vydrží i teplotu kolem 100 °C

 

  • Balzamikové perly vyrábí rodinná farma ze Španělska, která se zaměřuje především na výrobu prémiového olivového oleje
  • O jejich kvalitě svědčí řada ocenění ze světových soutěží
  • Produkty Full Moon požívá celá řada špičkových španělských a světových kuchařů a také řada michelinských restaurací

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co jsou balzamikové perly Full Moon?

Toto netradiční provedení balsamika bylo původně určené pro molekulární gastronomii. Malé kuličky jsou tvořené balzamikovým octem Full Moon, který je zapouzdřený do membrány na bázi mořských řas. Balzamikové perly, někdy také nazývané jako „balzamikový kaviár“, jsou použitelné ve studené i teplé kuchyni. Membrána odolá i teplotě okolo 100 ֯C.

V čem se liší balzamikové perly od běžného balsamica?

Balzamikové perly Full Moon jsou vyrobené z úplně stejného balsamica, které u nás můžete koupit v hranatých lahvích. Jediná změna je ve formě, která umožňuje popustit uzdu vaší kreativitě při zdobení a dochucování vašich kulinářských výtvorů. Kromě designu vás jistě překvapí i intenzita chuti. Když sousto doplníte balzamikovými perlami, tak po skousnutí vám chuť doslova exploduje v ústech. Vyzkoušejte například s mozzarellou s rajčaty, kterou dochutíte olivovým olejem Full Moon a ozdobíte balzamikovými perlami Full Moon. Můžete také vyzkoušet i olivové perly Full Moon.

O balzamikovém octu Full Moon

Balsamico Full Moon vyrábí rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos ve španělské Extremaduře. Farma se specializuje na výrobu prémiového olivového oleje, ale kromě olivovníků se zde pěstuje i vinná réva. Balzamikový ocet Full Moon se vyrábí výhradně ze sladkých bobulí odrůdy Pedro Ximenéz. Balsamico pak odpočívá 12 let v pravých amerických dubových sudech. Díky tomu získá tmavou mahagonovou barvu a intenzivní chuť, které dominuje vůně rozinek a karamelu.

S jakými jídly párovat balsamico Full Moon

Balzamikový ocet Full Moon a samozřejmě z něj vyrobené balzamikové perly mají široké uplatnění v kuchyni. Je to skvělý doplněk k dochucení kachního a telecího masa, zvěřiny a samozřejmě zeleninových salátů. Zajímavě doladí mořské plody a rybí pokrmy ať v teplé nebo studené verzi jako např. rybí carpaccio. V jižních zemích se balsamico také často používá při grilování.

Balzamikový ocet snižuje hladinu cholesterolu

Balsamico, podobně jako kvalitní olivový olej, má velmi pozitivní vliv na zdraví lidského organismu. Snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů. Pomáhá snižovat krevní tlak a zlepšuje kardiovaskulární systém a snižuje pravděpodobnost srdečních chorob.

Slunce z Extremadury

Jak již bylo uvedeno výše, olivový olej a balsamico Full Moon vyrábí rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos. Farma, vinice a olivové háje leží na úpatí pohoří Sierra de Gredos ve španělské oblasti Extremadura, která se nachází západně od Madridu na hranicích s Portugalskem. Tato oblast je ideální pro zemědělství, protože půda je zde kvalitní a díky horám je zde dostatek vody. Kvalitě místních produktů napomáhá i čisté životní prostředí a samozřejmě silné španělské slunce. Samotná farma byla založena v 17. století a tak se zde kumulují zkušenosti několika generací.

Michelinské restaurace a medaile ze soutěží

Majitelka farmy Ana Sánchez de Granda se zaměřuje především na výrobu prémiového olivového oleje, který je mezi odbornou veřejností velmi uznávaný. Svědčí o tom řada medailí z respektovaných mezinárodních soutěží. Neméně důležité je pro takovou farmu i úspěch v profesionální gastronomii. Produkty Full Moon požívá celá řada špičkových španělských a světových kuchařů a také řada michelinských restaurací.

Doplňkové parametry

Kategorie: FULL MOON
12 letý balzamikový ocet: ano
Druh octu: balzamikové
Výrobce: Pago Baldíos san Carlos

Pago Baldíos San Carlos - Full Moon

Full Moon je jednou z produktových řad rodinné farmy Pago Baldías San Carlos, která vznikla v 17. století ve španělské Extremaduře. Zajímavostí olivového oleje Full Moon je, že olivy na výrobu jsou sbírány za říjnového úplňku. Údajně tak dávají olivovému oleji magickou sílu. Každopádně pokud nevěříte na magii, možná vás zaujme, že produkty Full Moon používá řada michelinských kuchařů.

Vedle oliv se na farmě Pago Bladías San Carlos pěstuje i vinná réva, která slouží k výrobě balsamica. To se vyrábí ze sladkých hroznů Pedro Ximénez. Balsamico zraje v sudech z amerického dubu 12 let. Olivový olej i balsamico jsou baleny v lahvích připomínající kostku a můžete je použít jako originální dárek pro přátele, kteří ocení kvalitu.

Už jste zkusili olivové nebo balzamikové perly? Původně vznikly pro molekulární gastronomii, ale své uplatnění najdou i v běžné kuchyni. Jedinečně ozdobí vaše pokrmy a jsou také výtečné chuťově. Při skusu vám doslova exploduje chuť olivového oleje nebo balsamica v ústech.