Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Balzamikový ocet FULL MOON – Gran Reserva 12 let - 200 ml

Kód: 77/250/2019
Značka: Full Moon
399 Kč
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
29.10.2020
  • 12-ti leté výběrové balsamico zrající v dubovém sudu
  • Tmavá mahagonová barva, vůně rozinek a karamelu
  • Ideální na saláty, zvěřinu, telecí, kachnu, ryby a mořské plody
  • Z rodinné farmy, která dodává produkty michelinským kuchařům

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základní charakteristika vinného octu Full Moon

Full Moon je 100% balzamikový ocet vyráběný výhradně z hroznů Pedro Ximénez, které jsou známé svou sladkostí. V souladu s tradicí ocet zraje 12 let v amerických dubových sudech. Balsamico Full Moon má tmavou mahagonovou barvu, intenzivní chuť a neobyčejnou vůni rozinek a karamelu.  

Vinný ocet Full Moon podtrhuje chuť pokrmů a je ideální v kombinaci s olivovým olejem Full Moon. Používejte jej na zálivky salátů, okurků, přípravu zvěřiny, telecího, kachny anebo také ryb a mořských plodů. Budete překvapeni, jak dochutí vaše speciality při grilování.

Znáte balzamikové perly?

Pokud milujete přípravu kulinářských specialit a netradičních pokrmů, jistě vás zaujmou balzamikové perly. Tato netradiční forma balsamica vznikla původně pro molekulární gastronomii. Je ideální v kombinaci s olivovými perlami Full Moon.

Balsamico a zdraví?

Balzamikový ocet Full Moon je 100% přírodní produkt bez přísad, konzervačních látek nebo sladidel. Je také známý pozitivní vliv octu na lidské zdraví. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, triglyceridů a krevního tlaku. Také snižuje možnost srdečních chorob a zlepšuje kardiovaskulární systém.

Vynikající chuť z Extremadury

Balzamikový vinný ocet Full Moon pochází z rodinné farmy Pago de los Baldíos de San Carlos ve španělské Extremaduře. Tento kraj leží západně od Madridu na hranicích s Portugalskem. Jižní část Extremadury je tvořena suchými planinami, kde se pěstuje především vinná réva. V severní části tohoto malebného kraje se tyčí masivní pohoří Sierra de Gredos jehož vrcholky pokrývá sníh. Právě na úbočí těchto hor byla již v 17. století vybudována farma Pago de los Baldíos de San Carlos, která se zabývá především pěstováním olivovníků. Úrodná půda, dostatek vody, čistý vzduch, intenzivní  španělské slunce a generace zkušeností jsou zárukou špičkového produktu. 

Produkty Pago Baldíos San Carlos u michelinských kuchařů

Rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos je především výrobcem prémiového olivového oleje, který patří k naprosté světové špičce. Získává pravidelně nejvyšší ocenění na mezinárodních soutěžích a je také zařazen do prestižního katalogu Flos Olei, který vybírá nejlepší olivové oleje světa. O vynikající kvalitě produktů svědčí i fakt, že je užívá řada michelinských kuchařů. Více se dozvíte na této stránce.

Doplňkové parametry

Kategorie: FULL MOON
Hmotnost: 0.621 kg
Výrobce: Pago Baldíos san Carlos
Druh octu: balzamikové
Objem: 200 ml
Řada: Full Moon
Vlastnosti: 100% balzamikový ocet vyráběný výhradně z hroznů Pedro Ximénez, které jsou známé svou sladkostí. V souladu s tradicí ocet zraje 12 let v amerických dubových sudech. Balsamico Full Moon má tmavou mahagonovou barvu, intenzivní chuť a neobyčejnou vůni rozinek a karamelu.

Pago Baldíos San Carlos - Full Moon

Full Moon je jednou z produktových řad rodinné farmy Pago Baldías San Carlos, která vznikla v 17. století ve španělské Extremaduře. Zajímavostí olivového oleje Full Moon je, že olivy na výrobu jsou sbírány za říjnového úplňku. Údajně tak dávají olivovému oleji magickou sílu. Každopádně pokud nevěříte na magii, možná vás zaujme, že produkty Full Moon používá řada michelinských kuchařů.

Vedle oliv se na farmě Pago Bladías San Carlos pěstuje i vinná réva, která slouží k výrobě balsamica. To se vyrábí ze sladkých hroznů Pedro Ximénez. Balsamico zraje v sudech z amerického dubu 12 let. Olivový olej i balsamico jsou baleny v lahvích připomínající kostku a můžete je použít jako originální dárek pro přátele, kteří ocení kvalitu.

Už jste zkusili olivové nebo balzamikové perly? Původně vznikly pro molekulární gastronomii, ale své uplatnění najdou i v běžné kuchyni. Jedinečně ozdobí vaše pokrmy a jsou také výtečné chuťově. Při skusu vám doslova exploduje chuť olivového oleje nebo balsamica v ústech.