Michelinský extra panenský olivový olej Queen Maripa 500 ml

Kód: 1281
849 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
5.6.2023

Výjimečný extra panenský olivový olej od Maria Paola Gabusi, která patří k nejrespektovanějším odborníkům na olivový olej v Itálii. Ze sklizně 22/23 bylo vyrobeno pouze 400 lahví, které směřovaly jen na tři místa. Můžete zakoupit u Olioveto v Coloradu, u nás na OLIVUM.cz a nebo ochutnat v michelinské restauraci v Římě. Limitovaná edice výjimečného olivového oleje od výjimečné ženy.

  • Kupáž olivové odrůdy Casaliva, Miniol a Leccino ze 100 až 200 let starých olivovníků
  • Střední míra ovocnosti, harmonická a lehce potlačená štiplavost a hořkost
  • Tóny čerstvého artyčoku, zelených mandlí, tymiánu, rozmarýnu a čerstvě posečené trávy
  • Pěstování oliv a zpracování olivového oleje v bio režimu, bez certifikace
  • Olivový olej vyrobený v limitované edici jen 400 lahví (sklizeň 2022/2023)
  • Olivový olej používaný v michelinské restauraci v Římě
  • Do detailů propracovaná etiketa se symbolikou gekona, který je znakem čistoty prostředí
  • Ideální pro párování s italskými pokrmy, se zeleninou, těstovinami, masem, rýží, pizzou

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Pouze 400 lahví, které putují jen na tři místa světa

V téměř subtropickém klimatu Lago di Garda, bez použití špetky chemie rostou 100 až 200 let staré olivovníky odrůd Casaliva, Miniol a Leccino. Na přelomu září a října jsou olivy sklízeny ručně a s láskou vlastní olivové královně jsou zpracovány v mlýně v sousedství. Olivová kupáž střední ovocné intenzity s bylinnými akcenty a tóny zelených mandlí a artyčoku se vyrábí jen v limitovaném množství. Někdy jen 100 lahví, v loňském roce to bylo 400 lahví. Prostě a jednoduše, jak příroda dá. A jsou jen 3 místa na světě, kde tento extra panenský olivový olej můžete ochutnat nebo si pořídit jeho láhev. V michelinské restauraci v Římě, v Coloradu u distributorky Jenny a jejího Olioveto a u nás na Olivum :-) Je nám proto velkou ctí, že jsme dostali důvěru představit vám toto tekuté zlato od Gardského jezera.

Párování extra panenského olivového oleje Queen Maripa

Tento prémiový olivový olej má harmonickou chuť, se střední mírou ovocnosti a lehce potlačenou pikantností a hořkostí. V aroma převládají čerstvé tóny artyčoku, zelených mandlí, tymiánu, rozmarýnu a čerstvě posečené trávy. Zkrátka ideálně vyladěný italský olivový olej od ženy, která řídí jednu z nejprestižnějších světových soutěží olivových olejů a která každoročně ochutná stovky vzorků. Tento olivový olej střední intenzity je ideální pro párování s italskými pokrmy, se zeleninou, těstovinami, masem, rýží, pizzou

Představení Queen Maripy a farmy Casa del Tempo Ritrovato

Casa del Tempo Ritrovato je místo, které vás přenese nejen pár let zpátky po časové ose, ale nabídne vám také klid a harmonii uprostřed olivového háje s úžasnými romantickými výhledy na Lago di Garda. Maria Paola Gabusi, v Olivovém světě nazývaná jako Queen Maripa, ale není jen majitelkou této olivové farmy a producentkou naprosto famózního extra panenského olivového oleje, ale především Panel Leader uznávané degustační komise Mipaaf Aipol, zakladatelkou asociace O’Live & Italy a ředitelkou mezinárodní olivové soutěže Leone d’Oro International, která každoročně vybírá ty nejlepší extra panenské olivové oleje světa.

Maria Paola Gabusi, v Olivovém světě nazývaná jako Queen MaripaMaria Paola Gabusi, v Olivovém světě nazývaná jako Queen Maripa

Maripu jsem poznala v prosinci 2019 na setkání Flos Olei v Římě. Žena s modrými vlasy, úsměvem od ucha k uchu, které bylo všude kolem plno. Energie a vášeň pro olivový olej z ní doslova stříkala na metry daleko. Půl roku na to, když jsem hledala možnosti vzdělávání se v oblasti olivového oleje, mi byly doporučeny právě její Olive Masterclass. Už na první akci jsme si sedly a já měla pocit, že se známe roky.  Jsem neuvěřitelně vděčná za to, že mi tato žena vstoupila do života a je mojí učitelkou i průvodkyní tajemstvím olivového oleje. Je to žena, která je sice přímá a tvrdá, ale zároveň férová, plná emocí a vášně pro to, co dělá. S nikým se nemaže a každému, byť i velkému výrobci olivového oleje, dokáže od srdce říct svůj názor. Vždy je to ale konstruktivní kritika, a tak  následuje i spousta rad a doporučení. A právě díky svému přístupu je Maripa velmi uznávanou osobností v Olivovém světě. Prostě Queen Maripa :-) Hájí, podporuje a dodává sebevědomí zejména malým výrobcům, kteří sice mají touhu vytvořit něco skvělého a kvalitního, na druhou stranu ale často neví, jak na to.

Původně fotografka extrémních sportů žijící v Miláně se v roce 2009 přestěhovala i se svými dětmi z městského bytu do domu svých prarodičů. Velká usedlost obklopená olivovým hájem byla více než 50 let neobydlená. Maripa se však rozhodla zachovat tento kousek krásy na západním břehu Gardského jezera, zrekonstruovat dva domy i stodolu a obnovit tak staré kouzlo tohoto místa. V současné době zde nejen žije, ale také provozuje B&B. Právě tady se zrodila její velká láska k olivám a olivovému oleji. Stala se profesionálním degustátorem olivového oleje a organizátorkou nejstarší mezinárodní soutěže olivového oleje na světě, Leone d’Oro.

Farma Casa del Tempo RitrovatoFarma Casa del Tempo Ritrovato

Usedlost Casa del Tempo Ritrovato neboli Dům znovu získaného času se nachází uprostřed olivového háje v malé vesničce Pulciano zasazené v Toscolano Maderno na západní straně jezera Garda. Pozornost je tady věnovaná každému detailu a bezpodmínečná láska k olivovníkům na vás dýchne doslova na každém kroku. Hledání rovnováhy mezi půdou a rostlinami prostřednictvím ohleduplného způsobu hospodaření, oživení již téměř zapomenutého olivového háje a vytvoření naprosto famózního olivového moku, který vás ohromí. Ano, to je Queen Maripa.

A jak říká Maripa: „Pamatujte, že jsme to, co jíme. Jezte lépe, jezte méně a utratíte stejně :-)“

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběr z oliv
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Az. Agricola Casa del Tempo Ritrovato di Gabusi Maria
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Lombardie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Casaliva, Leccino, Miniol
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Aroma: tóny čerstvého artyčoku, zelených mandlí, tymiánu, rozmarýnu a čerstvě posečené trávy
Polyfenoly: neměřeno
Chuť: střední míra ovocnosti, harmonická a lehce potlačená štiplavost a hořkost
Acidita: 0,18 %
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3389 kJ/824 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,03g, Sacharidy 0,0g, z toho cukry 0,0g, Bílkoviny 0,0g, Sůl 0,0g.
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Minimální doba trvanlivosti: 20.4.2024
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Casa del Tempo Ritrovato

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Casa del Tempo Ritrovato je místo, které vás přenese nejen pár let zpátky po časové ose, ale nabídne vám také klid a harmonii uprostřed olivového háje s úžasnými romantickými výhledy na Lago di Garda. Maria Paola Gabusi, v Olivovém světě nazývaná jako Queen Maripa, ale není jen majitelkou této olivové farmy a producentkou naprosto famózního extra panenského olivového oleje, ale především Panel Leader uznávané degustační komise Mipaaf Aipol, zakladatelkou asociace O’Live & Italy a ředitelkou mezinárodní olivové soutěže Leone d’Oro International, která každoročně vybírá ty nejlepší extra panenské olivové oleje světa.

Maripu jsem poznala v prosinci 2019 na setkání Flos Olei v Římě. Žena s modrými vlasy, úsměvem od ucha k uchu, které bylo všude kolem plno. Energie a vášeň pro olivový olej z ní doslova stříkala na metry daleko. Půl roku na to, když jsem hledala možnosti vzdělávání se v oblasti olivového oleje, mi byly doporučeny právě její Olive Masterclass. Už na první akci jsme si sedly a já měla pocit, že se známe roky.  Jsem neuvěřitelně vděčná za to, že mi tato žena vstoupila do života a je mojí učitelkou i průvodkyní tajemstvím olivového oleje. Je to žena, která je sice přímá a tvrdá, ale zároveň férová, plná emocí a vášně pro to, co dělá. S nikým se nemaže a každému, byť i velkému výrobci olivového oleje, dokáže od srdce říct svůj názor. Vždy je to ale konstruktivní kritika, a tak pak následuje spousta rad a doporučení. A právě díky svému přístupu je Maripa velmi uznávanou osobností v Olivovém světě. Prostě Queen Maripa :-) Hájí, podporuje a dodává sebevědomí zejména malým výrobcům, kteří sice mají touhu vytvořit něco skvělého a kvalitního, na druhou stranu ale často neví, jak na to.

Maria Paola GabusiMaria Paola Gabusi

Původně fotografka extrémních sportů žijící v Miláně se v roce 2009 přestěhovala i se svými dětmi z městského bytu do domu svých prarodičů. Velká usedlost obklopená olivovým hájem byla více než 50 let neobydlená. Maripa se však rozhodla zachovat tento kousek krásy na západním břehu Gardského jezera, zrekonstruovat dva domy i stodolu a obnovit tak staré kouzlo tohoto místa. V současné době zde nejen žije, ale také provozuje B&B. Právě tady se zrodila její velká láska k olivám a olivovému oleji. Stala se profesionálním degustátorem olivového oleje a organizátorkou nejstarší mezinárodní soutěže olivového oleje na světě, Leone d’Oro.

Usedlost Casa del Tempo Ritrovato neboli Dům znovu získaného času se nachází uprostřed olivového háje v malé vesničce Pulciano zasazené v Toscolano Maderno na západní straně jezera Garda. Pozornost je tady věnovaná každému detailu a bezpodmínečná láska k olivovníkům na vás dýchne doslova na každém kroku. Hledání rovnováhy mezi půdou a rostlinami prostřednictvím ohleduplného způsobu hospodaření, oživení již téměř zapomenutého olivového háje a vytvoření naprosto famózního olivového moku, který vás ohromí. Ano, to je Queen Maripa.

Casa del Tempo RitrovatoCasa del Tempo Ritrovato

V téměř subtropickém klimatu Lago di Garda, bez použití špetky chemie rostou 100 až 200 let staré olivovníky odrůd Casaliva, Miniol a Leccino. Na přelomu září a října jsou olivy sklízeny ručně a s láskou vlastní olivové královně jsou zpracovány v mlýně v sousedství. Olivová kupáž střední ovocné intenzity s bylinnými akcenty a tóny zelených mandlí a artyčoku se vyrábí jen v limitovaném množství. Někdy jen 100 lahví, v loňském roce to bylo 400 lahví. Prostě a jednoduše, jak příroda dá. A jsou jen 3 místa na světě, kde tento extra panenský olivový olej můžete ochutnat nebo si pořídit jeho láhev. V michelinské restauraci v Římě, v Coloradu u distributorky Jenny a jejího Olioveto a u nás na Olivum :-) Je nám proto velkou ctí, že jsme dostali důvěru představit vám toto tekuté zlato od Gardského jezera.

A jak říká Maripa: „Pamatujte, že jsme to, co jíme. Jezte lépe, jezte méně a utratíte stejně :-)“

Dagamar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz