Vážení zákazníci, při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma.

O olivovém oleji

Výroba olivového oleje

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí a olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně kardiovaskulárních nemocí. Trocha historie pěstování olivovníků Olivovníky se začaly pěstovat 6 000 let př. n.l. na Středním východě. Díky Féničanům, kteří byli skvělí námořníci a obchodníci, se rozšířily po celém Středomoří. Olivovník byl...

Vliv olivového oleje na zdraví

Homér jej označoval za tekuté zlato a nutno podotknout, že se jistě nepletl, ačkoliv neměl k dispozici dnešní vědecké studie. Olivový olej je vynikajícím doplňkem pro středoevropskou kuchyni, která je díky němu o poznání zdravější. V čem všem nám vlastně může pomoci? Výčet pozitiv pro vaše zdraví je poměrně široký.  Pravidelné užívání olivového oleje je dobrou prevencí proti civilizačním onemocněním, jde o surovinu, která se dá použít i zevně – nabízí se například masáž pokožky ne...

Olivový olej aneb jeho historie, sklizeň a výroba

Plodina, o které mluví už antická mytologie, provází lidstvo opravdu dlouho. Do olivovníku se zamilovali už antičtí Řekové, kteří si jej spojovali s bohyní Athénou. Několik tisíciletí historie začalo právě na řeckých ostrovech, ale rozšíření do ostatních středomořských destinací už bylo spíš jen otázkou času. Féničané, Římané i další národy postupně poznávali výhody zdravého oleje, který našel využití nejen v kuchyni. Olivovník je skutečný symbol, který přetrval celé věky Olivovník s...