Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

O olivovém oleji

9 působivých zdravotních výhod oliv Manzanilla

Olivy odrůdy Manzanilla, které pochází ze Španělska, jsou známé také jako královna zelených stolních oliv. Patří mezi nejoblíbenější olivy na světě. Zahrnutí tohoto olivového ovoce do stravy, nabízí mnoho zdravotních výhod. Ze všech extra panenských olivových olejů rodinné farmy Casas de Hualdo, které nabízíme, má Manzanilla nejvyšší podíl polyfenolů.  Poskytuje tuny antioxidantů Oxidace v těle souvisí s progresí a růstem mnoha nemocí, jako jsou srdeční choroby a rakovina. Olivy js...

DESATERO, jak vybrat dobrý extra panenský olivový olej

Chcete vybrat dobrý olivový olej a nevíte, jak jej poznat? Připravili jsme pro vás základní desatero, které vám umožní trošku nahlédnout do světa olivových olejů a dá vám vodítko, na co se zaměřit při vybírání dobrého olivového oleje. Deset tipů pro výběr dobrého olivového oleje Nenechte se zmást označením Extra panenský olivový olej Láhev s olejem musí být tmavá Podezřele nízká cena je varováním Neznámý původ oliv „Směs olivových olejů pocházejících z EU“ Nejlepší olivový ol...

Výroba olivového oleje

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí a olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně kardiovaskulárních nemocí. Trocha historie pěstování olivovníků Olivovníky se začaly pěstovat 6 000 let př. n.l. na Středním východě. Díky Féničanům, kteří byli skvělí námořníci a obchodníci, se rozšířily po celém Středomoří. Olivovník byl...

Vliv olivového oleje na zdraví

Homér jej označoval za tekuté zlato a nutno podotknout, že se jistě nepletl, ačkoliv neměl k dispozici dnešní vědecké studie. Olivový olej je vynikajícím doplňkem pro středoevropskou kuchyni, která je díky němu o poznání zdravější. V čem všem nám vlastně může pomoci? Výčet pozitiv pro vaše zdraví je poměrně široký.  Pravidelné užívání olivového oleje je dobrou prevencí proti civilizačním onemocněním, jde o surovinu, která se dá použít i zevně – nabízí se například masáž pokožky ne...

Olivový olej aneb jeho druhy, výběr, ochutnávání, historie, sklizeň a výroba

Olivový olej provází lidstvo po tisíciletí a posledních dvacet let zdomácněl i v naší kuchyni. Olivový olej je potravina, která má velmi pozitivní vliv na lidský organismus, ale je také opředena řadou mýtů a nesmyslů. Také byla po tisíciletí předmětem obchodních spekulací a podvodných praktik. Pojďme se tedy spolu podívat podrobněji na tuto báječnou surovinu. Přehled témat tohoto článku, aneb klikněte na to, co vás zajímá:-)   Druhy olivových olejů – Extra panenský, Panenský, Pomac...