Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Mladý, extra panenský olivový olej Chiavalon MLADO

Kód: 59/250/2019 59/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
325 Kč 595 Kč od 325 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
  • Vůně velmi elegantní s výraznými tóny artyčokůčerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat
  • Na Istrii se tradičně podává s dobrým kváskovým chlebem nebo s bruschettou.

První sklizeň sezóny

  • Beaujolais nouveau mezi olivovými oleji
  • Vyrábí se v prvních 3 dnech sklizně
  • Každý rok se vyrobí limitované množství 2 500 lahví

Detailní informace

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej Chiavalon Mlado je „olejovou“ verzí francouzského vinařského Beaujolais nouveau. Jedná se olej vyrobený v prvních třech dnech sklizně a zpravidla se jedná o olivy sklizené od 5. do 7. října. Oleje se vyrábí jen limitovaném množství 2 500 lahví. Chiavalon Mlado je vhodný na grilované ryby, tuňáka, červené maso, zeleninové saláty, houbové a krémové polévky, různé druhy sýrů, těstoviny, rizoto, vejce smažená i vařená.

Vůně Chiavalon Mlado je intenzivní, ale velmi elegantní s výraznými tóny artyčoků, čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat. Chiavalon Mlado se na Istrii tradičně podává s dobrým kváskovým chlebem nebo s bruschettou.

Základní informace o olivovém oleji Mlado

  • Region: Polostrov Istrie (Chorvatsko)
  • Místo výroby: Vodnjan
  • Olivová odrůda: Vodnjan Buža, Crnica, Rožinjola
  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
  • Metoda zpracování: ihned po sklizni
  • Teplota zpracování: max. 24 ° C
  • Období sklizně: 5., 6. a 7. října

Chiavalon Mlado

O olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalona na chorvatské Istrii.

Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality.
Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonunejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.