Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

LIMITOVANÁ edice mladého olivového oleje Chiavalon MLADO

Kód: 59/250/2019 59/500/2019 Zvolte variantu
Akce
Značka: Chiavalon
325 Kč 595 Kč od 325 Kč –15 %
Chiavalon Mlado
325 Kč 595 Kč od 325 Kč –15 % 276 Kč 505 Kč od 276 Kč
Skladem (5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
27.10.2020 27.10.2020 Zvolte variantu

Chiavalon Mlado je limitovaná edice extra panenského olivového oleje vyrobeného z oliv sklizených v prvních třech dnech sklizně.

  • První sklizeň sezóny, beaujolais nouveau mezi prémiovými olivovými oleji
  • Vyrábí se v prvních 3 dnech sklizně
  • Vůně velmi elegantní s výraznými tóny artyčokůčerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat
  • Každý rok se vyrobí limitované množství 2 500 lahví

Chiavalon pravidelně získává ceny na mezinárodních soutěžích

  • Prémiová kvalita z říjnové sklizně oliv
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí z listopadu a prosince
  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně získávají medaile v mezinárodních soutěžích
  • Acidita 0,18% / Polyfenoly 495 mg/kg

Detailní informace

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej Chiavalon Mlado je „olejovou“ verzí francouzského vinařského Beaujolais nouveau. Jedná se olej vyrobený v prvních třech dnech sklizně a zpravidla se jedná o olivy sklizené od 5. do 7. října. Oleje se vyrábí jen limitovaném množství 2 500 lahví. Příměr s Beaujolais nouveau je však trochu nepřesný. Milovníci vína vědí, že Beaujolais nouveau je především marketingový tah a kvalita vína není zpravidla úplně nejlepší. U olivového oleje je tomu právě naopak. Když farmář vyhodnotí, že jsou olivy správně zralé, tak právě olivy z prvních dnů sklizně jsou v nejlepší kondici. Díky tomu tento olivový olej má vynikající chuť a obsahuje nejvíce zdraví prospěšných látek.

Chutě a vůně Chiavalon Mlado

Vůně Chiavalon Mlado je intenzivní, ale velmi elegantní s výraznými tóny čerstvě posečené zelené trávy, artyčoků, bylinek, zelených jablek a rajčat. Chiavalon Mlado se na Istrii tradičně podává s dobrým kváskovým chlebem nebo s bruschettou. Nadchne milovníky olivových olejů, kteří v aroma milují vůni čerstvě posečené zelené trávy. Toto aroma je v Mlado převládající.

Párování Chiavalon Mlado s jídlem

Chiavalon Mlado je vhodný na grilované ryby, tuňáka, červené maso, zeleninové saláty, houbové a krémové polévky, různé druhy sýrů, těstoviny, rizoto, vejce smažená i vařená. Jak již bylo řečeno výše je také ideální náhradou másla a můžete si jej vychutnat s kváskovým chlebem nebo bruschettou.

Chiavalon Mlado je skvělý například s houbami nebo vejci

O prémiových olivových olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii.

Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Do rodinné firmy se časem připojil i Sandiho bratr Tedi Chiavalon a pracuje zde i další členové rodiny.

Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonunejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.

Bratři Sandi a Tedi Chiavalon

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Chiavalon je velmi úspěšný na mezinárodních soutěžích a každoročně získává řadu medailí

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.

Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: CHIAVALON
Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Objem: 100 ml, 250 ml, 500 ml
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Vodnjan Buža, Crnica, Rožinjola
Sklizeň: 5. - 7. říjen
Acidita: 0,18%
Polyfenoly: 495 mg/kg
Aroma: elegantní s výraznými tóny artyčoků, čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat

Příběh Chiavalon

Chorvatská rodinná olivová farma Chiavalon

Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.

Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.