Vážení zákazníci, při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma.

Chiavalon MLADO - extra panenský olivový olej

Kód: 59/250/2019 59/500/2019 Zvolte variantu
Značka: Chiavalon
325 Kč 595 Kč od 325 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Extra panenský olivový olej Chiavalon Mlado je „olejovou“ verzí francouzského vinařského Beaujolais nouveau. Jedná se olej vyrobený v prvních třech dnech sklizně a zpravidla se jedná o olivy sklizené od 5. do 7. října. Oleje se vyrábí jen limitované množství 2 500 lahví. Chiavalon Mlado je vhodný na grilované ryby, tuňáka, červené maso, zeleninové saláty, houbové a krémové polévky, různé druhy sýrů, těstoviny, rizoto, vejce smažená i vařená.

Vůně Chiavalon Mlado je intenzivní, ale velmi elegantní s výraznými tóny artyčoků, čerstvě posekané zelené trávy, bylinek, zelených jablek a rajčat. Chiavalon Mlado se na Istrii tradičně podává s dobrým kváskovým chlebem nebo s bruschettou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základní informace

  • Region: Polostrov Istrie (Chorvatsko)
  • Místo výroby: Vodnjan
  • Olivová odrůda: Vodnjan Buža, Crnica, Rožinjola
  • Typ: coupage / blend (vícedruhový olivový olej)
  • Metoda sklizně: kombinovaná (ručně s využitím ruční pneumatické třepačky)
  • Metoda zpracování: ihned po sklizni
  • Teplota zpracování: max. 24 ° C
  • Období sklizně: 5., 6. a 7. října

Chiavalon Mlado

O olejích Chiavalon

Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalona na chorvatské Istrii. Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou. A jak je možné, že na Istrii se vyrábí jeden z nejlepších světových olivových olejů? Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.