Balsamico z Modeny PGI Il Borgo Yellow Label Aged 250 ml

Kód: 1271
549 Kč 220 Kč / 100 ml
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
10.12.2024

Balsamico s plnou sladkokyselou lehce štiplavou chutí, které je skvělé na zeleninové saláty, rybí pokrmy, pečená a grilovaná masa nebo marinády.

  • Plná sladkokyselá lehce štiplavá chuť a svěží lehce ostrá vůně
  • Balzamikový ocet má kulatější chuť v ústech s tóny dřeva a přetrvávající sladkou dochutí
  • Ideální na zeleninové saláty, pečené a grilované maso včetně ryb nebo na přípravu marinád
  • Bez přidaného cukru, karamelu, dalších přísad, barviv a konzervantů
  • Hustota cukru: 50 Brix
  • Kyselost 6%

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Balsamico Yellow Label Aged PGI z rodinné farmy Il Borgo del Balsmaico

Balsamico z Modeny PGI se vyrábí za použití prastarých řemeslných technik z hroznů odrůdy Lambrusco a Spergola. Jedná se o pečlivě vyváženou směs moštu z hroznů vypěstovaných v italském regionu Emilia-Romagna a malého množství vinného octa. Tato směs pomalu zraje v dubových sudech, které dávají balzamikovému octu jedinečnou chuť. Značka PGI (Protected Geographical Indication) je chráněné zeměpisné označení, které  potvrzuje, že produkt byl vyroben na daném území.

Chuť, vůně a párování balsamica Il Borgo Yellow Label Aged s pokrmy

Toto balsamico je skvělý parťák do kuchyně pro každodenní použití. Vůně balsamica Yellow Label Aged PGI je svěží a lehce ostrá. V ústech má balzamikový ocet plnou sladkokyselou chuť s tóny dřeva a přetrvávající sladkou dochutí. Balsamico se vyrábí tradičními postupy bez přidaného cukru, karamelu, dalších přísad, barviv a konzervantů.

Lehčí chuť tohoto balsamica je ideální pro párování se zeleninovými saláty, rybími pokrmy, na pečená a grilovaná masa, na marinády. Pro zdůraznění chuti přidejte pár kapek na konci vaření nebo na finální pokrm.

Staření balsamica Il Borgo

Představení značky Il Borgo del Balsamico

Il Borgo del Balsamico vypráví příběh dvou sester, které spojuje nejen kreativita a láska k dokonalosti, ale také drive a nadšení ze všeho nového a tradičního zároveň. Cristina a Silvia Crotti se narodily do rodiny, kde byl dobrý vkus a vrozené estetické cítění dlouholetou tradicí. Ještě zhruba před dvaceti lety měly obě sestry úspěšnou kariéru v módě. S citem pro kvalitu a pečlivou pozorností k detailu pracovaly v rodinné módní firmě Maska, kterou založil jejich otec Renzo. Značka Maska byla spojována s takovými velikány módního průmyslu jako Gianfranco Ferré, J.P Gautier nebo Franco Moschino. V této době byla výroba balsamica pro Renza koníčkem, kterému se věnoval od roku 1970.

Balsamico Modena PGI od Il Borgo del Balsamico

Podnik Il Borgo del Balsamico byl oficíálně založen až v roce 2004. Rodina se rozhodla prodat svůj módní business a naplno se věnovat výrobě balsamica. Právě ženská citlivost, empatie a smysl pro detail umožnil sestrám Crotti odlišit se od ostatních výrobců tradičního balzamikového octa vyráběného v provincii Reggio Emilia po staletí. Nejvyšší kvalita všech produktů je samozřejmostí, nicméně Cristina a Silvia se rozhodly na trh s touto cennou pochutinou pohlížet trochu jinak: „V roce 2004 po průzkumu trhu s balzamikovým octem jsme si uvědomily, že se výrobci soustřeďují výhradně na počet let zrání jejich produktu, což je ale velmi obtížné prokázat a je zde velký prostor pro mystifikaci zákazníka. Proto jsme se rozhodly soustředit se na mnohem důležitější téma pro spotřebitele, a to jak a kdy používat balzamikové octy. Výsledkem je náš barevný kód neboli systém štítků tzv. labels, který spotřebitelům pomůže vybrat ten správný ocet pro ta správná jídla tak, aby výsledná chuť pokrmu byla harmonická.“

Žluté, oranžové a červené štítky jasně označují, který balzamikový ocet je nejlepší při párování s určitými pokrmy. To je jednoduchý a velmi srozumitelný punc Il Borgo del Balsamico. Design produktů navrhla sama Cristina Crotti. Originální obaly na bázi barev nejen přitahují oko, ale umožní také zákazníkům okamžitě rozlišovat mezi jednotlivými typy balzamikových octů a jejich použití.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: Il BORGO DEL BALSAMICO
Hmotnost: 0.65 kg
Výrobce: IL BORGO DEL BALSAMICOSOCIETA' AGRICOLA SRL
Produkt: balsamico
Objem: 250 ml
Země původu: Itálie
Region: Emilia-Romagna
Certifikace BIO: ne
Dárkové balení: ano
Certifikace PGI: ano
Kyselost: 6%
Složení: ocet kvasný vinný (obsahuje SIŘIČITANY)
Alergeny: siřičitany
Výživové údaje na 100 ml: energie 1030 kJ/242 kcal, Tuky 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g. Sacharidy 56 g, z toho cukry 56 g, Bílkoviny 0 g, Sůl 0,05 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Logo Il Borgo del Balsamico

Il Borgo del Balsamico vypráví příběh dvou sester, které spojuje nejen kreativita a láska k dokonalosti, ale také drive a nadšení ze všeho nového a tradičního zároveň. Cristina a Silvia Crotti se narodily do rodiny, kde byl dobrý vkus a vrozené estetické cítění dlouholetou tradicí. Ještě zhruba před dvaceti lety měly obě sestry úspěšnou kariéru v módě. S citem pro kvalitu a pečlivou pozorností k detailu pracovaly v rodinné módní firmě Maska, kterou založil jejich otec Renzo. Značka Maska byla spojována s takovými velikány módního průmyslu jako Gianfranco Ferré, J.P Gautier nebo Franco Moschino. V této době byla výroba balsamica pro Renza koníčkem, kterému se věnoval od roku 1970.

Balsamico Il Borgo

Podnik Il Borgo del Balsamico byl oficíálně založen až v roce 2004. Rodina se rozhodla prodat svůj módní business a naplno se věnovat výrobě balsamica. Právě ženská citlivost, empatie a smysl pro detail umožnil sestrám Crotti odlišit se od ostatních výrobců tradičního balzamikového octa vyráběného v provincii Reggio Emilia po staletí. Nejvyšší kvalita všech produktů je samozřejmostí, nicméně Cristina a Silvia se rozhodly na trh s touto cennou pochutinou pohlížet trochu jinak: „V roce 2004 po průzkumu trhu s balzamikovým octem jsme si uvědomily, že se výrobci soustřeďují výhradně na počet let zrání jejich produktu, což je ale velmi obtížné prokázat a je zde velký prostor pro mystifikaci zákazníka. Proto jsme se rozhodly soustředit se na mnohem důležitější téma pro spotřebitele, a to jak a kdy používat balzamikové octy. Výsledkem je náš barevný kód neboli systém štítků tzv. labels, který spotřebitelům pomůže vybrat ten správný ocet pro ta správná jídla tak, aby výsledná chuť pokrmu byla harmonická.“

Sestry Cristina a Silvia Crotti  a jejich rodinný statek

Žluté, oranžové a červené štítky jasně označují, který balzamikový ocet je nejlepší při párování s určitými pokrmy. To je jednoduchý a velmi srozumitelný punc Il Borgo del Balsamico. Design produktů navrhla sama Cristina Crotti. Originální obaly na bázi barev nejen přitahují oko, ale umožní také zákazníkům okamžitě rozlišovat mezi jednotlivými typy balzamikových octů a jejich použití.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz