Italský extra panenský olivový olej Le Selezioni Ogliarola 3l BAG IN BOX - jemná chuť

Kód: 1332
2 650 Kč –20 %
Italský extra panenský olivový olej Le Selezioni Ogliarola 3l BAG IN BOX
2 650 Kč –20 % 2 120 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
19.7.2024

Jemně intenzivní extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy v italské Apulii, který najde široké uplatnění ve vaší kuchyni.

  • Vyvážená chuť jemné intenzity
  • Bohaté ovocné aroma s tóny jablka a bylinek
  • Skvělý na dochucení listových salátů, mořských ryb a plodů moře, kuřecího masa a chuťově méně výrazných jídel

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Olivový olej z říjnové sklizně
  • Praktické velké balení Bag in Box s vypouštěcím ventilem
  • Le Tre Colonne patří mezi italskou špičku prémiových olivových olejů
  • Acidita - čekáme na atest, Polyfenoly - čekáme na atest

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej OGLIAROLA LE SELEZIONI

Ogliarola patří k nejrozšířenějším olivovým kultivarům v Itálii. Tato odrůda je oblíbena pro svůj vysoký výnos a skvělé organoleptické vlastnosti, které dávají Ogliarole nezaměnitelnou chuť. Intenzita chuti je jemnástřední s velmi jemnými náznaky hořkosti a pikantnosti. Aroma je ovocné s tóny jablka a bylinek.

Ogliarola má všestranné využití v kuchyni a především vám skvěle doladí pokrmy s jemnější intenzitou chuti jako jsou mořské ryby, krevety, slávky a další mořské plody. Perfektně ochutí listové a zeleninové saláty, grilovanou zeleninu, chřest, kuřecí nebo králičí maso.

Jemnější Ogliarola a výraznější Coratina je dvojice olivových olejů, které nesmí chybět ve vaší kuchyni. Spolu s nimi připravíte většinu kulinářských specialit.

Potěší gurmány, kteří preferují i méně intenzivní chuť olivového oleje.

Výhody balení BAG-IN-BOX

  • Balení olivového oleje s odměrným kohoutkem pro blaho rodiny i planety
  • Stejná kvalita olivového oleje jako ve skleněných lahvích
  • Ekologické balení (emise z výroby -90%, odpad z likvidace -70%)
  • Uchování olivového oleje bez vlivu světla a tepla a tím snížení oxidace olivového oleje
  • Prodloužení trvanlivosti olivového oleje
  • Jedinečné a šikovné řešení pro použití v kuchyni

Vnější papírový obal chrání sáček uvnitř, který uchovává olej ve tmě a bez působení kyslíku. Při použití není nutné krabici otevírat, ale pouze vytáhnout kohoutek. Množství olivového oleje, který vyteče z kohoutku, závisí na intenzitě stisknutí kohoutku. 

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 3 kg
Výrobce: Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 3000 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Ogliarola
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: 0,19 %
Polyfenoly: 433 mg/kg
Aroma: bohaté ovocné aroma s tóny jablka a bylinek
Chuť: vyvážená chuť jemné intenzity
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje