Detailní popis produktu
Chutě a vůně extra panenského olivového oleje Natalina
Kupáž olivových olejů Natalina má skvělý charakter a harmonii. Chutě jsou jasné a ovocné, vyvážené a žádná z nich není převládající a rušivá. Barva je jasně žlutá se zelenými odlesky, vůně je elegantní s bylinnými tóny a tóny zralého ovoce. Mírná ovocnost je podpořena náznaky kořenitého tónu a mandlovým zakončením chuti.
Je to dokonalý mix chuti i vůně. Proto jej také řada kuchařů oceňuje pro svou všestrannost a univerzální použití v kuchyni. Natalina je kupáží celé řady odrůd jako je Coratina, Leccino, Nociara, Pesciolen, Simone, Cima di Mola a Cima di Melfi.
Párování olivového oleje Natalina s jídlem
Olivový olej Natalina je svou chutí typický italský olivový olej, proto je jako stvořený pro přípravu a dochuceních tradičních italských jídel jako jsou různé variace těstovin, risotta nebo pizzy. Nemusíte se ovšem omezovat jen na italskou klasiku. Univerzálnost tohoto olivového oleje najde široké uplatnění v kuchyni na přípravu míchaných zeleninových salátů, chřestu, artyčoku, grilované nebo restované zeleniny. Příjemně doladí chuť lososa, tuňáka a můžete jej použít i na přípravu a dochucení bílého a červeného masa. Můžete jím také zakápnout zeleninové nebo houbové krémové polévky nebo pečené brambory. Nebo si jej vychutnejte jen tak s bruschettou nebo kváskových chlebem.


Italský region olivového oleje
Apulie (italsky Puglia) je jeden z nejznámějších regionů Itálie a oblíbeným cílem letních dovolených. Apulie je také nejméně hornatá část Apeninského poloostrova, a je tedy jako stvořená pro zemědělství. Olivovníky se v této oblasti pěstují od nepaměti a produkce oliv je pro zdejší kraj natolik významná, že olivovník je i ve znaku Apulie.
Farma a mlýn rodiny D'Orazio
Necelých deset kilometrů od oblíbeného letoviska Polignano a Mare leží směrem do vnitrozemí městečko Conversano. Právě zde se v roce 1964 začal psát příběh rodinné farmy a mlýna FRANTOIO D'ORAZIO. Současný majitel farmy Francesco D'Orazio je třetí generací farmářů, která zde vyrábí skvělý olivový olej.
Mlýn rodiny D'Orazio se nachází na předměstí Conversano v blízkosti olivových hájů. Jak již bývá v tomto regionu zvykem, pěstuje se zde vícero druhů olivovníků. Na farmě rostou olivové kultivary Simone, Coratina, Leccino, Cima di Mola, Cima di Melfi, Nociara a Pesciolen. Farma vlastní 3 000 olivovníků a část oliv kupuje od pěstitelů z blízkého okolí. Olivový olej některých kultivarů se prodává jako jednodruhový, ale větší část oliv se zpracuje pro výrobu kupáže D'Aragona.


Olivový olej D'Orazio
Hlavním olivovým olejem rodinné farmy D'Orazio je kupáž místních olivových odrůd jako Coratina, Leccino, Nociara,, Pesciolen, Simone, Cima di Mola a Cima di Melfi prodávaná pod jménem D'Aragona. Název D'Aragona odkazuje na významného místního šlechtice Giangirolamo Acquaviva d’Aragona, který zde vládl v 17. století. Je to univerzální olivový olej s širokým využitím v kuchyni.
Tato kupáž je základem celé řady pestrobarevných kolekcí, jejichž obaly odkazují na apulijskou kulturu a umění. Tuto kolekci vám budeme postupně představovat. Jedinečný design jistě oceníte jako originální doplněk do vaší kuchyně.
Milovníci specialit jistě ocení i zdejší monovarietní olivové oleje odrůd Simone, Peranzana, Picholine a Coratina. Ty jsou baleny do barvených lahví, které potěší milovníky kvalitního designu.


Ocenění z mezinárodních soutěží
Frantoio D'Orazio patří mezi špičkové italské výrobce, a proto je pro farmu důležité i srovnání s mezinárodní konkurencí. Kvalitu jejich olivových olejů potvrzují ocenění získaná na mezinárodních soutěžích v Londýně nebo v Japonsku.