Olivové perly FULL MOON

Kód: 1036 1035 Zvolte variantu
349 Kč 959 Kč od 349 Kč
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta
  • Ozdobte své pokrmy přesně odměřeným množstvím oleje, který po skousnutí exploduje v ústech
  • Prémiový olivový olej Full Moon ve formě perel – molekulární gastronomie a fine dining pro milovníky delikates
  • Perly z extra panenského olivového oleje odrůdy Arbequina
  • Perfektně dochutí maso, sýr, ryby, zeleninové saláty nebo mozzarellu
  • Ideální k dozdobení chuťovek, čokoládových dezertů
  • Tento olej používají michelinští kuchaři
  • Mytologická síla olivového oleje z oliv sklízených za úplňku
  • Acidita (kyselost) ≤ 0,1%.
  • Perly obalené želatinou z mořských řas vydrží i teplotu kolem 100 °C

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Co jsou olivové perly Full Moon?

Olivové perly, někdy také nazývané jako „olivový kaviár“, je speciální úprava olivového oleje, která původně vznikla pro molekulární gastronomii. Olivový olej je zapouzdřen v membráně z mořských řas. Olivové perly jsou vhodné na studenou i teplou kuchyni, protože membrána odolává teplotě až 100 ֯C.

Proč používat olivový olej v kuličkách?

Olivový olej v perlách má především umocnit vizuální zážitek z jídla. Je nespočet variací, jak se dají olivové perly využít k vizuálnímu doladění pokrmů. Zvláště, pokud je zkombinujete i s balzamikovými perlami, které také máme v nabídce. Není to ovšem jen vizuální aspekt, co dělá z olivových perel výjimečný kulinářský doplněk. Dostatečné množství olivových perel v kombinaci s pokrmem, vám při skousnutí udělá jedinečný chuťový zážitek. Olivová chuť vám doslova exploduje v ústech.

Z jakého olivového oleje jsou olivové perly Full Moon vyrobeny?

Z toho nejlepšího! Tyto nabízené olivové perly jsou součástí kolekce Full Moon, kterou vyrábí rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos ve španělské Extremaduře. Prémiový extra panenský olivový olej Full Moon se vyrábí z oblíbené odrůdy Arbequina. Full Moon má jemnou elegantní chuť s nádechem čerstvě posečené trávy, rajčat a banánu. Barva je zlatavá se zelenými odlesky. Olivový olej Full Moon se skvěle páruje s měkkými i tvrdými sýry, bílým a červeným masem, rybami, rybím carpacciem, grilovanými rybami a samozřejmě zeleninovými saláty.

Olivový oleje sklízený za úplňku

Jak název Full Moon (úplněk) napovídá, farmáři z Extremadury věří mytologii. Olivy na tento prémiový olivový olej jsou totiž sklízeny za říjnového úplňku. Právě měsíc v úplňku má dát olivovému oleji magické schopnosti a zajistit vám věčnou lásku, zdraví a kupu štěstí. Možná je to legenda, možná na tom něco bude. Ostatně, ke starým legendám má farma blízko, protože její historie sahá až do 17. století.

Tradice farmy Pago Baldíos San Carlos

Generace zkušeností a vynikající přírodní podmínky umožňují Pago Baldíos San Carlos produkovat opravdu vynikající olivový olej. Olivové háje rostou na úbočí pohoří Sierra de Gredos, které oblast zásobuje dostatkem vody. Čistý vzduch, úrodná půda a intenzivní španělské slunce vytvářejí dobré předpoklady pro vznik výjimečného produktu. Kvality oliv dociluje farma i řízeným zavlažováním a dodržováním vysokých ekologických a hygienických standardů. Důležité je také rychlé zpracování okamžitě po sklizni, špičková technologie na čištění, mletí, lisování a filtraci. Ochranná atmosféra v nerezových tancích, umístěných ve sklepě se stálou teplotou 16 ֯C je zárukou, že i při skladování nedojde ke zhoršení vlastností olivového oleje.

Full Moon používají michelinští kuchaři a boduje na soutěžích

Dostat se do michelinské restaurace je snem každého výrobce prémiového olivového oleje a také stvrzením, že nejlepší kuchaři používají nejlepší produkty. Olivové oleje Full Moon používá např. Hermanos Roca, Ferrán Adriá, Pedro Subijana, Martín Berasategui, Juan Mari Arzak, Pepe Vieira, Mauricio Giovanni Messina nebo Yayo Daporta.

Dalším měřítkem úspěchu jsou mezinárodní soutěže. Farma Pago Baldíos San Carlos je úspěšná i na tomto poli. Jedním z posledních úspěchů byla stříbrná medaile na prestižní soutěži NYIOOC (New York International Olive Oil Competition).

Doplňkové parametry

Kategorie: FULL MOON
Výrobce: Pago de los Baldíos de San Carlos S.L.
Produkt: olej
Intenzita chutě: jemná
Objem: 50g
Země původu: Španělsko
Region: Extremadura
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Arbequina
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Složení: extra panenský olivový olej 75%, pitná voda 24,5 %, želírující látka: alginan sodný, stabilizátor: chlorid vápenatý
Výživové údaje na 100ml: energie 3740,5 kJ/894 kcal, Tuky 98,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 16,7 g, Obsahuje zanedbatelné množství sacharidů, cukrů, bílkovin a soli
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pago Baldíos San Carlos - Full Moon

Full Moon je jednou z produktových řad rodinné farmy Pago Baldías San Carlos, která vznikla v 17. století ve španělské Extremaduře. Zajímavostí olivového oleje Full Moon je, že olivy na výrobu jsou sbírány za říjnového úplňku. Údajně tak dávají olivovému oleji magickou sílu. Každopádně pokud nevěříte na magii, možná vás zaujme, že produkty Full Moon používá řada michelinských kuchařů.

Vedle oliv se na farmě Pago Bladías San Carlos pěstuje i vinná réva, která slouží k výrobě balsamica. To se vyrábí ze sladkých hroznů Pedro Ximénez. Balsamico zraje v sudech z amerického dubu 12 let. Olivový olej i balsamico jsou baleny v lahvích připomínající kostku a můžete je použít jako originální dárek pro přátele, kteří ocení kvalitu.

Už jste zkusili olivové nebo balzamikové perly? Původně vznikly pro molekulární gastronomii, ale své uplatnění najdou i v běžné kuchyni. Jedinečně ozdobí vaše pokrmy a jsou také výtečné chuťově. Při skusu vám doslova exploduje chuť olivového oleje nebo balsamica v ústech.