Při nákupu nad 999 Kč budete mít dopravu zdarma. Vše máme skladem a zásilky odesíláme do druhého dne.

Olivové perly FULL MOON

Kód: 86/50 86/180 Zvolte variantu
Značka: Full Moon
349 Kč 959 Kč od 349 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
  • Perly z extra panenského olivového oleje odrůdy Arbequina
  • Prémiová edice olivového oleje Full Moon
  • Perfektně dochutí maso, sýr, ryby, zeleninové saláty nebo mozzarellu
  • Tento olej používají michelinští kuchaři
  • Mytologická síla olivového oleje z oliv sklízených za úplňku
  • Acidita (kyselost) ≤ 0,1%.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co jsou olivové perly Full Moon?

Olivové perly, někdy také nazývané jako „olivový kaviár“, je speciální úprava olivového oleje, která původně vznikla pro molekulární gastronomii. Olivový olej je zapouzdřen v membráně z mořských řas. Olivové perly jsou vhodné na studenou i teplou kuchyni, protože membrána odolává teplotě až 100 ֯C.

Proč používat olivový olej v kuličkách?

Olivový olej v perlách má především umocnit vizuální zážitek z jídla. Je nespočet variací, jak se dají olivové perly využít k vizuálnímu doladění pokrmů. Zvláště, pokud je zkombinujete i s balzamikovými perlami, které také máme v nabídce. Není to ovšem jen vizuální aspekt, co dělá z olivových perel výjimečný kulinářský doplněk. Dostatečné množství olivových perel v kombinaci s pokrmem, vám při skousnutí udělá jedinečný chuťový zážitek. Olivová chuť vám doslova exploduje v ústech.

Z jakého olivového oleje jsou olivové perly Full Moon vyrobeny?

Z toho nejlepšího! Tyto nabízené olivové perly jsou součástí kolekce Full Moon, kterou vyrábí rodinná farma Pago de los Baldíos de San Carlos ve španělské Extremaduře. Prémiový extra panenský olivový olej Full Moon se vyrábí z oblíbené odrůdy Arbequina. Full Moon má jemnou elegantní chuť s nádechem čerstvě posečené trávy, rajčat a banánu. Barva je zlatavá se zelenými odlesky. Olivový olej Full Moon se skvěle páruje s měkkými i tvrdými sýry, bílým a červeným masem, rybami, rybím carpacciem, grilovanými rybami a samozřejmě zeleninovými saláty.

Olivový oleje sklízený za úplňku

Jak název Full Moon (úplněk) napovídá, farmáři z Extremadury věří mytologii. Olivy na tento prémiový olivový olej jsou totiž sklízeny za říjnového úplňku. Právě měsíc v úplňku má dát olivovému oleji magické schopnosti a zajistit vám věčnou lásku, zdraví a kupu štěstí. Možná je to legenda, možná na tom něco bude. Ostatně, ke starým legendám má farma blízko, protože její historie sahá až do 17. století.

Tradice farmy Pago Baldíos San Carlos

Generace zkušeností a vynikající přírodní podmínky umožňují Pago Baldíos San Carlos produkovat opravdu vynikající olivový olej. Olivové háje rostou na úbočí pohoří Sierra de Gredos, které oblast zásobuje dostatkem vody. Čistý vzduch, úrodná půda a intenzivní španělské slunce vytvářejí dobré předpoklady pro vznik výjimečného produktu. Kvality oliv dociluje farma i řízeným zavlažováním a dodržováním vysokých ekologických a hygienických standardů. Důležité je také rychlé zpracování okamžitě po sklizni, špičková technologie na čištění, mletí, lisování a filtraci. Ochranná atmosféra v nerezových tancích, umístěných ve sklepě se stálou teplotou 16 ֯C je zárukou, že i při skladování nedojde ke zhoršení vlastností olivového oleje.

Full Moon používají michelinští kuchaři a boduje na soutěžích

Dostat se do michelinské restaurace je snem každého výrobce prémiového olivového oleje a také stvrzením, že nejlepší kuchaři používají nejlepší produkty. Olivové oleje Full Moon používá např. Hermanos Roca, Ferrán Adriá, Pedro Subijana, Martín Berasategui, Juan Mari Arzak, Pepe Vieira, Mauricio Giovanni Messina nebo Yayo Daporta.

Dalším měřítkem úspěchu jsou mezinárodní soutěže. Farma Pago Baldíos San Carlos je úspěšná i na tomto poli. Jedním z posledních úspěchů byla stříbrná medaile na prestižní soutěži NYIOOC (New York International Olive Oil Competition).

Pago Baldíos San Carlos - Full Moon

Full Moon je jednou z produktových řad rodinné farmy Pago Baldías San Carlos, která vznikla v 17. století ve španělské Extremaduře. Zajímavostí olivového oleje Full Moon je, že olivy na výrobu jsou sbírány za říjnového úplňku. Údajně tak dávají olivovému oleji magickou sílu. Každopádně pokud nevěříte na magii, možná vás zaujme, že produkty Full Moon používá řada michelinských kuchařů.

Vedle oliv se na farmě Pago Bladías San Carlos pěstuje i vinná réva, která slouží k výrobě balsamica. To se vyrábí ze sladkých hroznů Pedro Ximénez. Balsamico zraje v sudech z amerického dubu 12 let. Olivový olej i balsamico jsou baleny v lahvích připomínající kostku a můžete je použít jako originální dárek pro přátele, kteří ocení kvalitu.

Už jste zkusili olivové nebo balzamikové perly? Původně vznikly pro molekulární gastronomii, ale své uplatnění najdou i v běžné kuchyni. Jedinečně ozdobí vaše pokrmy a jsou také výtečné chuťově. Při skusu vám doslova exploduje chuť olivového oleje nebo balsamica v ústech.