Prémiový extra panenský olivový olej Montagano Peranzana 500 ml
Kód: 1296
Související produkty
Detailní popis produktu
Extra panenský olivový olej Peranzana
Peranzana je extra panenský olivový olej, který má ve srovnání s jinými italskými olivovými odrůdami jemnou a vyvářenou chuť. Aroma je středně ovocné, převládají květinové tóny s jemným nádechem zelených rajčat. Při ochutnání ucítíte v ústech ovocné tóny, které se mísí s kořenitou dochutí a jemnými tóny mandlí a artyčoku. Díky své jemné chuti najde široké uplatnění v kuchyni.
Skvěle dochutí zeleninové a ovocné saláty, luštěninové polévky, mořské ryby jako je pražma nebo mořský vlk anebo plody moře. Můžete použít i na hovězí carpaccio nebo pro přípravu červeného masa.
O farmě Montagano
Od doby, kdy dědeček Umberto Montagano zakoupil svůj první olivový háj v roce 1933 za 1500 lir, uplynulo mnoho let. Tímto krokem položil základy pro rodinnou vášeň k zemědělství, zejména k pěstování oliv a výrobě olivového oleje. Láska k olivovníkům a olivovému oleji je v rodině Montagano udržována a předávána již třetí generaci.
Dnes je rodinná farma domovem více než 10 000 starých olivovníků s vlastním moderním mlýnem. Nachází se ve městě San Severo, západně od poloostrova Gargano a na okraji náhorní plošiny Tavoliere delle Puglie. Klima v této oblasti je ideální pro pěstování kvalitních oliv, díky kombinaci teplého středomořského počasí a chladnějšího větru z Apenin.
V současnosti vede rodinnou farmu Umberto Montagano, který je vnukem dědečka zakladatele a má i po něm jméno. Umberto vkládá do rozvoje farmy neskutečnou energii a z farmy udělal moderní a prosperující podnik. V roce 2015 se rozhodl postavit vlastní mlýn a tím dostat pod absolutní kontrolu všechny fáze výrobního procesu. Rodinnou tradicí je pěstování a zpracování olivové odrůdy Peranzana, která je oblíbená především v Apulii. Peranzana je známá svou vysokou odolností vůči nemocem a schopností produkovat olej s bohatým aroma a chutí. Tato olivová odrůda není původní italská, ale byla dovezena v 18. století z francouzského Provence. Klíčovým faktorem je rychlé zpracování oliv do 24 hodin od sklizně při dodržení maximální teploty do 24℃. Díky tomu má tento olivový olej harmonickou chuť bez chuťových defektů a je špičkovým produktem s bohatou směsicí vitamínů a antioxidantů.
Rodina Montagano se každoročně snaží vylepšovat kvalitu svých produktů v každém kroku výrobního procesu, což jim vyneslo řadu ocenění v renomovaných průvodcích, jako jsou Gambero Rosso a Slow Food.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | AZIENDA MONTAGANO |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | L'extravergine Montagano Srls |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | jemná |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Itálie |
Region: | Apulie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Peranzana |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Acidita: | 0,20 % |
Polyfenoly: | --- mg/kg |
Aroma: | středně ovocné aroma, jemná chuť s výraznými květinovými tóny a jemným nádechem zelených rajčat |
Chuť: | ovocné tóny, které se mísí s kořenitou dochutí a jemnými tóny mandlí a artyčoku |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3471 kJ/834 kcal, Tuky 90,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 13,1 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Minimální trvanlivost do: | 31.1.2025 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 1933, kdy dědeček Umberto Montagano investoval 1500 lir do nákupu svého prvního hektaru olivovníkové plantáže, se mnoho věcí změnilo. Tento nákup položil základy silné lásky k půdě, olivovníkům a jejich pěstování, která se v rodině Montagano udržuje až do dnešních dnů. Tuto vášeň a zkušenosti s pěstováním oliv si už předávají tři generace.
Dnes má rodinná farma v držení přes 10 000 staletých olivovníků a vlastní mlýn pro lisování olivového oleje. Olivovníková farma Azienda Montagano se nachází v malém městě San Severo, na západ od poloostrova Gargano a na okraji náhorní plošiny Tavoliere delle Puglie. Olivovníky zde profitují nejen z teplého středomořského podnebí, ale také z chladnějšího vánku z Apenin, což jsou ideální podmínky pro pěstování kvalitních oliv.
Vnuk s dědečkovým jménem se rozhodl využít příležitosti a v roce 2015 rodina postavila vlastní mlýn, kde se primárně zpracovává olivová odrůda Peranzana. Zásadní je, že zpracování oliv probíhá do 24 hodin od sklizně a za řízené teploty. Tímto způsobem zpracování si olej uchovává své organoleptické charakteristiky a splňuje požadavky středomořské diety. Rodina Montagano každý rok pilně pracuje na vylepšování kvality v každém aspektu výrobního procesu. Díky tomu získávají mnohá ocenění v renomovaných průvodcích jako Gambero Rosso a Slow Food.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů